2507

Inhyrje

Çelik inox Super Duplex 2507 është projektuar për të trajtuar kushte shumë korrozive dhe situata kur kërkohet forcë e lartë.Përmbajtja e lartë e molibdenit, kromit dhe azotit në Super Duplex 2507 ndihmon që materiali t'i rezistojë korrozionit të gropave dhe të çarave.Materiali është gjithashtu rezistent ndaj plasaritjes së korrozionit të stresit të klorurit, ndaj korrozionit të erozionit, ndaj lodhjes nga korrozioni, ndaj korrozionit të përgjithshëm në acide.Kjo aliazh ka saldueshmëri të mirë dhe forcë shumë të lartë mekanike.

Seksionet e mëposhtme do të diskutojnë në detaje rreth Super Duplex 2507 të klasës së çelikut inox.

Përbërje kimike

Përbërja kimike e çelikut inox Super Duplex 2507 është përshkruar në tabelën e mëposhtme.

Elementi

përmbajtja (%)

Krom, Kr

24-26

Nikel, Ni

6 – 8

Molibden, Mo

3 – 5

Mangani, Mn

1.20 maksimumi

Silikoni, Si

0.80 maksimumi

Bakër, Cu

0.50 maksimumi

Azoti, N

0,24 – 0,32

Fosfori, P

0.035 maksimum

Karboni, C

0.030 maksimum

Squfuri, S

0.020 maksimum

Hekuri, Fe

Bilanci

Vetitë fizike

Vetitë fizike të Super Duplex 2507 të klasës së çelikut inox janë paraqitur në tabelë më poshtë.

Vetitë

Metrikë

Perandorake

Dendësia

7.8 g/cm3

0,281 lb/in3

Pika e shkrirjes

1350°C

2460°F

Aplikacionet

Super Duplex 2507 përdoret gjerësisht në sektorët e mëposhtëm:

 • Fuqia
 • Detare
 • Kimike
 • Pulp dhe letër
 • Petrokimike
 • Çkripëzimi i ujit
 • Prodhimi i naftës dhe gazit

Produktet e bëra duke përdorur Super Duplex 2507 përfshijnë:

 • Tifozët
 • Tela
 • Pajisjet
 • Depozita mallrash
 • Ngrohës uji
 • Enët e magazinimit
 • Tubacione hidraulike
 • Shkëmbyesit e nxehtësisë
 • Depozita me ujë të nxehtë
 • Guarnicione me plagë spirale
 • Pajisje ngritëse dhe rrotulluese

Helikat, rotorët dhe boshtet