2507

Inвовед

Не'рѓосувачки челик Super Duplex 2507 е дизајниран да се справи со високо корозивни услови и ситуации кога е потребна висока јачина.Високата содржина на молибден, хром и азот во Super Duplex 2507 му помага на материјалот да издржи корозија од дупчиња и пукнатини.Материјалот е исто така отпорен на пукање од корозија од стрес на хлорид, на корозија од ерозија, на замор од корозија, на општа корозија во киселини.Оваа легура има добра заварливост и многу висока механичка сила.

Следните делови детално ќе разговараат за Super Duplex 2507 од нерѓосувачки челик.

Хемиски состав

Хемискиот состав на Super Duplex 2507 од не'рѓосувачки челик е наведен во следната табела.

Елемент

Содржина (%)

Chromium, Cr

24-26

Никел, Ни

6 – 8

Молибден, Мо

3 – 5

Манган, Мн

1,20 макс

Силикон, Си

0,80 макс

Бакар, Cu

0,50 макс

Азот, Н

0,24 – 0,32

Фосфор, П

0,035 макс

Јаглерод, Ц

0,030 макс

Сулфур, С

0,020 макс

Железо, Фе

Биланс

Физички својства

Физичките својства на Super Duplex 2507 од не'рѓосувачки челик се прикажани во табела подолу.

Својства

Метрички

Царски

Густина

7,8 g/cm3

0,281 lb/ин3

Точка на топење

1350°C

2460°F

Апликации

Super Duplex 2507 е широко користен во следните сектори:

 • Моќ
 • Морски
 • Хемиски
 • Пулпа и хартија
 • Петрохемиски
 • Десолинизација на водата
 • Производство на нафта и гас

Производите направени со помош на Super Duplex 2507 вклучуваат:

 • Фановите
 • Жица
 • Фитинзи
 • Товарни резервоари
 • Грејачи на вода
 • Садови за складирање
 • Хидраулични цевки
 • Разменувачи на топлина
 • Резервоари за топла вода
 • Дихтунзи со спирално рана
 • Опрема за подигање и макара

Пропелери, ротори и шахти